GERILJABRODERI 2010

Geriljabroderi er nå klare for nye operasjoner!
Som for geriljabevegelser flest, er det viktig å være utforutsigbare og dynamiske. Vi endrer strategier og spilleregler når vi utfører våre nålestikkoperasjoner i opposisjon mot nusseligheten og fliden som råder i håndarbeidshegemoniet. I 2010 kan du oppleve geriljabroderier på følgende arrangementer:

4. -5. juni
Working Class Hero festivalen
Drammen

24.-27. juni
Volumfestivalen
Elverum

16.-31.juli
Galleri Tøysentralen
Olsokdagene på Tolga. Åpning 16. juli.

Vi sikter oss inn på nye konsepter i 2010. Som en offensiv gerilja er det viktig å ikke repetere nålestikkopperasjonene. Det betyr at vi altså er ferdige med salongformatet for denne gang. Utstillingene under Working Class Hero i Drammen og Volum i Elverum vil bli i mindre målestokk enn forrige gang, og nå kjører vi stikkord som tema for utstillinga:

brukt / ubrukt

Vi ønsker alle broderte assosiasjoner knytta til dette begrepsparet mer enn hjertelig velkommen.Til utstillinga på galleri Tøysentralen tester vi geriljabroderiet i tredimensjonalt format. Vi vil marsjere inn i heimen, og lager interiør: Alt som inngår i et hjem knytta til disse rommene; Baderom, soverom, en salong og et spisebord. Dette hjemmet skal være i geriljabroderiets ånd; ved første øyekast litt innbydende, og ved nærmere ettersyn høyst urovekkende. Geriljabroderistene kan kaste seg på med lampeskjermer, gardiner, pyntegjestander, klær, møbler også videre
– vi er klar for alt!

26. september - 1. februar
Norsk Trikotasjemuseum, Museumssenteret i Hordaland

På Trokotasjemuseet på Salhus kan du nå se starten på "Ensom Tosom - kampen om kjærligheten. Teppet måler nå 10 meter og innehlder 16 forskjelige arbeider. Vi ønsker at teppet skal vokse.

Geriljabroderi inviterer deg til å delta. Ønsker du å bidra til fortsettelsen, send oss en mail til: geriljabroderi@gmail.com.

Skriv "Bayeuxteppet!" i emnefeltet, så kommer vi tilbake til deg med mer informasjon. Dette blir store greier!!

Ensom tosom - kampen om kjærligheten, Geriljabroderi.comriljabroderi
(Foto: Geriljabroderi 2010)

Vil du være med?
Slik gjør du:
Send en mail til geriljabroderi@gmail.com

(På grunn av kapasiteten vår vil vi bare forholde til påmeldinger til denne mailadressen!)

Hilsen geriljalederne :)
geriljabroderi 2010

Sleppfest for boka om Geriljabroderi

Sound of Mu, Markveien 58, Oslo.
Lørdag 4. desember 2010, kl. 15.00 - 01.00.
DJ Psykesøstre spiller fra kl 20.30. VELKOMMEN!

Magikon forlag lanserer boka om Geriljabroderi, den sanne beretningen om en folkebevegelse av kvinner og menn som grep til nålen som sitt våpen i kampen for å utbrodere sannheten om sine liv og for å redde broderikunsten fra dydens tyranni.
Geriljabroderi er redigert av geriljalederne Astrid Loraas og Mona Pedersen, som også skriver i boka. Boka har tekster skrevet av designer Kjell Nordström (Baron von Bulldog), konservator Kari-Anne Pedersen (Norsk Folkemuseum), kunsthistoriker Jorunn Veiteberg (professor ved KHIB) og Christer Dynna (redaktør i tidsskriftet Kunsthåndverk). I tillegg bidrar mange av geriljabroderistene med sine historier. Ikke minst er boken gjennomillustrert med om lag 280 fargebilder av broderier som har blitt sendt inn til Geriljabroderi-aksjonen fra hele Norge.

Geriljabroderi bokaISBN 9788292863145
Pris: kr. 298,–
Format: 19,5 x 25,0 cm
Mykbind, 120 sider.
www.magikon.no


KONTAKTINFORMASJON

Facebook: For et mer aggressivt korsstingsbroderi
Twitter: @geriljabroderi
E-post: geriljabroderi@gmail.com
Web: www.geriljabroderi.com

Mona Pedersen 98603472
Astrid Loraas 95185110

Geriljabroderi er registrert varemerke og kan ikke benyttes på arbeider/prosjekter som ikke er generert gjennom oss.